Om oss

Aviation and Survival Support AS, et privateid aksjeselskap med over 20 års erfaring innenfor salg, distribusjon, service og support av overlevelses-, sikkerhet- og luftfartsrelaterte produkter, utstyr og tjenester.

Vi er en anerkjent distributør av CE, EASA, FAA, ISO 9001, SOLAS og Mil-Spec godkjent utstyr innen kommersiell luftfart, maritim/offshore, nødetat og forsvarsindustrien i Norge og Europa.

Vårt hovedkontor er lokalisert på Barkåker i Tønsberg kommune, nært Torp flyplass og ca 100 km sørvest for Oslo. Noe som gir god og rask logistikk for våre verdsatte kunder. I tillegg har vi avdeling i Sverige, lokalisert i Uppsala.

Våre tjenester og produkter

SALG OG DISTRIBUSJON

Logistikk-tjenester

Konsulent-tjenester

Vi har flere eksklusive distributøravtaler i Norge og Norden.

Service- og reparasjonsadministrasjon

Quality Management System – Requirements for Aviation, Space and Defence Distributors and Stockiest

Kvalitetssystem

Vårt kvalitetssystem (QMS) er basert på ISO 9120 i tillegg til 9001. Dette er kompatibelt med følgende internasjonale luftstandarder:

NS-EN9120-2018

Alle våre kontraktspartnere (produsenter og leveransører) har en eller flere av følgende godkjenninger:

  • FAA/EASA/TCCA
  • Part 21: Design and production
  • Part 145: Maintenance
  • ISO 9120
  • ISO 9001: AS9120/ASA-100/SOLAS
  • DAOS
  • MANUFACTURER/VENDOR APPROVALS

Forpliktelser og mål

Vi i A-SS er en bedrift som setter våre kunder og ansatte høyt, samtidig som vi har stort fokus på lokalsamfunn og miljøet rundt oss. Vi arbeider for å tilby førsteklasses produkter og tjenester, sikre de ansattes trivsel, og å være en samfunsstøtte.

Vi utfører våre oppgaver med engasjement og entusiasme, jobber hardt for å utgjøre en forskjell, samt å øke sikkerheten til kunder, ansatte og industrien gjennom kontinuerlig forbedring av utstyr og sikkerhetsrutiner.

Vår historie

2023 var et historisk år for Aviation and Survival Support når vi feiret 20 år i bransjen. Vi ønsker å takke alle våre kunder og samarbeidspartnere for reisen så langt og gleder oss til fortsettelsen.

Bli med på reisen vår
– klar for tjue nye år

2003
A-SS blir stiftet

Svein H. Johansen stiftet A-SS, som en ren deleleverandør av flykomponenter, avionikk- og reservedeler til forsvars- og luftfartsindustrien medbeedrifter som b.l.a Luftambulansen.

2005
Første avtale med Forsvaret

Signerte vår første rammeavtale med forsvaret på overlevelsesdrakter og med Lufttransport på Avionics og Rotables Exchange program.

2008
Finanskrisen

Finanskrisen rammer verden og A-SS blir nødt til å gjøre noen endringer i markedsfokus. Vi gåt fra 90% fokus på flydeler og 10% på Life Support, til 10% flydeler og 90% Life Support.

2009
Distributøravtale

Etter den store endringene av fokus til Life Support, skrev vi en distributøravtale med "nye" Survitec Group i England for Norge og Danmark.

2010
Nye avtaler og omprofilering

Vi fornyet vår rammeavtale med ubåtvåpenet for vedlikehold av DSB flåtesystem (brand i Survitec Group). Nye kontrakter og nytt markedsfokus, førteogså med seg re-branding av hjemmeside, profil og logo.

Vi designet på tiden også en helt egen redningsmanddsdrakt for 330 Skv. Denne drakten er også i bruk av andre SAR aktører.

2014
Flere nye rammeavtaler

Vi tegnet en rammeavtale med LT Tech for vedlikehold på deres Life Support utstyr og bekledning.

Vi vant også dette året leveranse og rammeavtale med Norsk Luftambulanse for vedlikehold av Life Support og bekledning.

2017
Fornyelse

Fornyet kontrakten vår med ubåtvåpenet for vedlikehold på deres DSB flåtesystem.

Vi fornyet også vår omfattende serviceavtale med Norsk Luftambulanse.

2018
Nytt segment: Nødetat

Går inn i et nytt segment, denne gangen nødetat, med spesielt fokus på brann og redning. Vi inngår samarbeid med mange store produsenter av brannutstyr, samtidig som vi designer og implementerer vår egen røykdykkerbekledning og arbeidskjeledress (LYNX) for det norske og skandinaviske markedet.

2021
Nye lokaler

Dette året skjedde det store endringer da vi flyttet til mer moderne og større lokaler på Barkåker Industriområde.

Vi åpnet også kontor i Sverige, hvor det hovedsaklig satses mot forsvars- og luftfartsindustrien.

2022
Et veldig bra år

2022 ble en av våre beste år med flere anbudseiere i Norge, Sverige og Finland, samt nye vedlikeholdsavtaler.

Vant vår største kontrakt gjennom tidene, i samarbeid med Survitec, hvor vi skal designe, produsere og levere bekledningen fra "neck and down" til F-35 pilotene i Norge.

Vi ble tildelt vår første kontrakt i Sverige med FMV/Försvarsmakten for oppgraderinger og leveranse av Single Seater Life Rafts. Samt Finland på leveranse av nødluftsystemer (EBS).

Tildelt kontrakt for leveranse av Fallsikringsutstyr mm. i samarbeid med vår nye partner C2 Vertical Safety. Signerte vedlikeholdsavtale på lifesupport utstyr med Bristow SAR, samt leveranseavtale for nye EBS-systemer og livvester til både NLA og Bristow.

Jobb hos oss

Send oss en åpen søknad

Vi har behov for flere flinke folk til vårt team.

logo

Den svenska hemsida är under uppbyggnad

Kommer snart